Sunday, October 21, 2012

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ με την Αναστασία Σαρτζετάκη

Χτες είχα την τιμή να περάσω την μέρα μου με τον πανέμορφο κόσμο που μαζεύτηκε στο ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ της Αρμονικής Ζωής Κύπρου.


Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το 1ο (από 4) σεμινάριο Ωμοφαγίας και να συλλέξω ίσως από τις σημαντικότερες πληροφορίες της ζωής μου σχετικά με την ΩΜΟΦΑΓΙΑ και τις μυριάδες λόγους για τους οποίους το σώμα μας επωφελείται από την διατροφή με αμαγείρευτες και ανεπεξέργαστε τροφές.





Περάσαμε πανέμορφα με την Raw Vegan Chef Αναστασία Σαρτζετάκη από τα Χανιά της Κρήτης, που μας δίδαξε με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο πώς μπορούμε να εντάξουμε περισσότερες ΖΩΝΤΑΝΕΣ και ΓΕΜΑΤΕΣ ΕΝΖΥΜΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΑ τροφές στην καθημερινότητα μας.


Ωφείλω να ομολογήσω πώς όταν για πρώτη φορά άκουσα περί ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗΣ ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ σκέφτηκα ῾Πώς να μπορούν να ζουν μια ζωή με σαλάτες και φρούτα;᾽. Ευτυχώς αυτό το σεμινάριο μου απόδειξε το αντίθετο. Με μια πρώτη ματιά συνειδητοποίησα πως οι ΩΜΟΦΑΓΟΙ δεν υστερούν σε τίποτα από το ῾συνηθισμένο῾μας διαιτολόγιο αφού έχουν εφεύρει μεθοθολογίες και τρόπους για να φτιάχνουν πίτσες, κρέπες, γλυκά, μακαρονάδες και ότιδήποτε άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί!

Χτες ανάμεσα στα άλλα πολλά, φτιάξαμε και μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας


και θεσπέσιο μους σοκολάτας με μπανάνες και καρύδα!



Η δημιουργικότητα και εφευρετικότητα των ΩΜΟΦΑΓΩΝ με έχει πραγματικά αποστομώσει και αν και δεν το εφαρμόζω ακόμη, θεωρώ πως χωρίς να υστερούν καθόλου σε οπτικό αποτέλεσμα και γεύση, έχουν πετύχει να λαμβάνουν την τροφή τους στην πιο γνήσια και θρεπτική της μορφή, χωρίς μαγείρεμα και χωρίς επεξεργασία (κονσερβοποίηση, κατάψυξη, θέρμανση, συμπίεση, και οτιδήποτε άλλο στερεί την τροφή μας από τα ένζυμα και τα θρεπτικά της).

Ανυπομονώ λοιπόν να εντάξω περισσότερες ΖΩΝΤΑΝΕΣ τροφές στο διαιτολόγιο μου, με πολύ χρώμα,  θρεπτικότητα και αγάπη!

Πηγές για περισσότερες πληροφορίες:
1. Μπλοκ της Raw Vegan Chef Αναστασίας Σαρτζετάκη
http://rawveganseminars.wordpress.com/
2. Τηλέφωνο επικοινωνίας κέντρου ΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΥΠΡΟΥ (Μιλτιάδης Μιλτιάδου 97684515) - Για ενημέρωση για προγραμματισμένα σεμινάρια Ωμοφαγίας
3. Ιστοσελίδα Alissa's Cohen
http://www.alissacohen.com/
(Η Alissa Cohen είναι εκπαιδεύτρια στην Ωμοφαγία και διαθέτει μια επίσημη σχολή στην Αμερική από όπου εκδίδονται τα διπλώματα ΩΜΟΦΑΓΙΑΣ που λαμβάβει κάποιος που έχει ολοκληρώσει και τα 4 στάδια του σεμιναρίου)

No comments:

Post a Comment